Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is alle zalm geschikt om rauw te eten?

Ik koop wel eens gerookte zalmplakjes en die eet ik rauw.
Maar ik zie in de supermarkt ook grotere stukken zalm liggen, maar op de verpakking daarvan staat een bakvoorschrift.
Is die zalm dan niet geschikt om rauw te eten?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Zalm en tonijn kun je heel goed rauw eten. Er zijn heel veel lekkere recepten voor rauwe zalm. Google maar eens op rauwe zalmrecepten. Eet smakelijk!

Toegevoegd na 5 minuten:
Zorg wel dat je bij een goede visboer koopt die je kunt vertrouwen. Vertel ook dat je het rauw wilt bereiden. Hij kan dan zeggen of zijn zalm daar geschikt voor is. Het moet namelijk supervers zijn.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik heb nog een lekker en simpel receptje voor je.

Snij de verse rauwe zalm in blokjes. Zo groot dat je het in een keer in je mond kunt stoppen. Smeer ze in met een beetje olijfolie en strooi er iets zout en rozepeper over. (Mag ook gemengde peper zijn.) Rol daarna de blokjes door fijngehakte dille. Heerlijk als hapje bij de borrel.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Alle echt verse zalm is geschikt om rauw te eten. Het wordt dan ook vaak gebruikt in sushi. Is de zalm iets minder vers, dan kun je hem beter bakken.

Maar: de zalm die jij eet, is niet rauw. Die is gerookt. Met andere woorden: die is al gaar voordat hij wordt verpakt.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er is een verschil tussen gerookte zalm en rauwe zalm.
Om zalm rauw te eten moet ie heel vers zijn.
In Japan zijn ze er gek op, net als op andere rauwe vis.
Ik zou de gok niet wagen en rauwe zalm bakken, grillen, koken, pocheren, smoren, e.d.
Gerookte zalm is bereid door het rookproces en is dus niet echt rauw. Die kan je zonder probleeem zo uit het pak eten (mits niet bedorven natuurlijk).
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Die grotere stukken zou ik echt nt zo eten,maar klaarmaken zoals op de verpakking staat en evt.verwerken in n recept. Enne die plakjes eet ik ook wel ns zo op! Ben nog nooit ziek geworden !
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Niet alle zalm is geschikt om rauw te eten, aangezien sommige zalm besmet kunnen zijn met ziekteverwekkers, zoals Salmonella en Listeria. Gebruik alleen verse, gecertificeerde sashimi-kwaliteit zalm, omdat dit voldoet aan specifieke veiligheidsnormen en daardoor een lagere kans op besmetting heeft. Het is ook belangrijk om de hygiëne en opslagprocedures te volgen om (verdere) besmetting te voorkomen. Speciale groepen zoals zwangeren of zieken zouden hier eigenlijk niet aan moeten beginnen. Ben je gezond en twijfel je, dan kun je evt met je huisarts overleggen.
een jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing