Waarom wordt alles wat ik in mijn oven probeer te bakken veel te hard/krokant?
Ik ben al een tijdje met mijn hetelucht oven aan het bakken (Miele Classic 8 jaar oud). Alleen merk ik dat wanneer ik recepten van het internet volg, dat deze voor mij bijna altijd veel te hard/krokant uit de oven komen. Terwijl ze voor andere mensen wel goed gaan als ik de reacties bij zo'n recept lees.
Paar voorbeelden:
- De rand van mijn appeltaart was zo hard dat deze bijna niet met een vorkje te doorprikken was.
- Mijn gevulde koeken die ik vorige week probeerde te maken waren echt helemaal krokant geworden.
- Cake/Brownie randen worden ook veel te krokant.
Wat kan ik het beste doen om dit tegen te gaan?
- De oven temperatuur verlagen? (Ik heb een hetelucht oven dus meestal bak ik alles al 10/20 graden lager wanneer er een temperatuur voor een standaard oven staat.
- De tijd verkorten dat ik het bak?
- De oven op een andere stand zetten? (Ik gebruikte voor de bovenstaande voorbeelden altijd de hetelucht stand. Met de pakplaat altijd een stukje onder het midden van de oven.)
Hopelijk weet iemand hoe ik dit kan oplossen..