word ik niet ziek van mijn slavink van vanavond?
Slavink bij onze ambachtelijke slager gehaald. In hele hete pan met boter die al snel bruin werd de slavinken in ongeveer 5 minuten bruin en redelijk krokant gebakken (ik was vergeten timer te zetten)
Toen in de oven met zo'n 200 graden. (ik zet de ovenstand wel op 250 maar die temperatuur haalt hij niet meer, en af en toe de ovendeur open om naar het vlees te kijken dus denk rond de 200)
Had geen alaminiumfolie meer dus bakpapier om de schaal gedaan. Na een kwartier omgedraaid en toen nog iets langer dan 15 minuten.
Toen we de slavink in het midden doorsneden zag deze er bruin uit, maar toen we een stuk van de buitenste rand sneden zaten er kleine lichtroze plekjes op.
Uiteindelijk toch maar opgegeten maar nu maak ik me zorgen.
Kan het geen kwaad?
Ik lees ergens op internet dat vlees lichtroze kan blijven door het gebruik van bepaald soort zout door de slager. Er zat natuurlijk spek omheen.. Maar de bal gehakt van gisteren was denk ik van het hetzelfde vlees en die was alleen maar bruin..