Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

droge runderlappen wat kan ik hieraan doen?

na bakken en 2 uur laten sudderen zijn mijn runderlappen droog, wat kan ik hieraan doen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
9.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Antwoord
Volgende keer: niet bakken maar eerst aanbraden en vervolgens stoven op een plaatje op laag vuur. Door het bakken wordt het zo droog.

>>>Je kunt deze droge lappen nog kleinsnijden en een tijdje opzetten met gebakken uien/maggi blokje [ eventueel met een beetje ketjap -.zoete.- ] en er een soort van prutje van maken. Lekker met rijst en boontjes bijvoorbeeld of worteltjes/peultjes.

Een ei wordt gebakken in een koekenpan, een stuk vlees [sucadelap, riblap, runderlap dus] wordt aangebraden en vervolgens met heet water [anders schrikt het] op een plaatje op laag vuur gezet [ in een braadpan met een deksel!] met
een scheutje azijn,
een tomaatje in plakjes gesneden,
een laurierblaadje,
peper&zout,
eventueel enkele gekneusde teentjes knoflook [naar smaak]
een paar uur laten stoven.

Er is ook nog verschil tussen de ene en de andere runderlap. Neem je doorregen riblappen worden ze minder snel droog dan magere runderlappen, sucade lappen zijn weer malser.
Probeer het maar uit, de verschillende soorten. Er is ook nog hachee vlees, maar dat is een lap die al in blokjes gesneden is en daarom duurder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ivana
10 jaar geleden
+ ...en dan starten met GOED vlees van de keurslager.

Andere antwoorden (3)

Niet veel, volgende keer beter vlees kopen en langzaam laten sudderen.
Rode wijn of een beetje azijn toevoegen en op 85 C een paar uur verder laten garen.
Of een slowcooker aanschaffen, kost rond € 35,= , maar dan heb je in de toekomst altijd zachte stooflappen, als je goed vlees hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Een scheutje water in de pan als ze uitgesudderd zijn, en nog een kwartiertje tegen de kook houden.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Hard vet en of reuzel toevoegen.

Toegevoegd na 3 minuten:
Hard vet en of reuzel toevoegen.
Het vlees blijft daardoor sappig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding