Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Het verschil tussen ambachtelijk ijs en 'supermarktijs' is de hoeveelheid lucht in het ijs. Bij ambachtelijk ijs wordt 30 tot 50 procent lucht toegevoegd en bij industrieel ijs 100 tot 120 procent. Ambachtelijk ijs is hierdoor zwaarder. "Minder lucht meer liefde!"
fremar
11 jaar geleden
Ambachtelijk bereidde producten worden geacht (gedeeltelijk) handmatig te zijn gereduceerd, terwijl fabrieksproducten (volledig) machinaal worden gemaakt.
Waar precies de grens ligt tussen fabriek en ambachtelijk is niet duidelijk. Of een product ambachtelijk wordt genoemd hangt dan ook voornamelijk af van de producent, die ervoor kan kiezen zijn product al dan niet ambachtelijk te noemen.
De uiteindelijke kwaliteit en bereidingswijze zijn hierbij niet doorslaggevend.

Onderstaande link verwijst naar een reportage over het verschil tussen ambachtelijk en machinaal geproduceerde chips. Een mooi voorbeeld.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing