Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar wordt het eten in de magnetron het heetst, in de hoeken of de binnenkant?

Ik heb een oude AEG zonder draaischijf van de spullenhulp

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Wanneer je een bord eten opwarmt, wordt het in het midden het eerst warm. Halverwege moet je het even doorroeren, dan wordt alles warm.

Antwoord

Het wordt aan de binnenkant, het midden, het heetst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik heb het getest met 2 kopjes koude koffie, de 1 in het midden en de ander in de hoek.
De magnetron op vol vermogen gezet en na 1 minuut geproefd. De koffie in het midden was lauw maar die uit de hoek behoorlijk heet.

Andere antwoorden (3)

Om daar achter te komen kan je een reep chocolade(zonder de folie) in je magnetron doen .Aan kant waar deze het eerst smelt is het dus het heetst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat ga ik niet doen dat wordt een vies prutje.
In een magnetron zitten vele hete en minder hete eilandjes.
Er heersen namelijk staande (elektromagnetische) golven.
Op de buiken is het heet, op de knopen is het koud.
Die hebben niets met hoeken of midden te maken.
Zie het recept van tyrianus , maar je moet wel stukjes chocola over het hele oppervlak neerleggen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
In de hoeken.

De binnenkant is moeilijker doordringbaar voor de warmte om erin te komen.
Zet maar eens lasagna of macaroni ofzo in de microgolf voor 3 minuten. het oppervlak en de kantjes van de lasagne zullen kokend heet hebben, terwijl de binnenkant waarschijnlijk rauw zal zijn.

Toegevoegd na 1 minuut:
lauw* in plaats van rauw
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat heeft niets te maken met de plaats in de oven, maar met de plaats in het gerecht.
De microgolven hebben een beperkt doordringingsvermogen. Daardoor wordt de binnenkant minder heet.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image