Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je havermout ook rauw eten in yoghurt. Of moet je het altijd koken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
55.3K
Amadea
10 jaar geleden
Eerst even laten weken in een bodempje melk. Dat wordt vanzelf dik, en dan kan je de yoghurt erbij roeren.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
De havermout die je in de supermarkt koopt, is al voorverhit en is niet meer rauw. Dus die hoef je niet eerst te koken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

De havermoutvlokken die je hier in Nederland in de supermarkt koopt kun je direct eten.
Ik doe ze zelf vaak door een smoothie heen, je hoeft ze niet meer te weken of te koken, ze zijn niet rauw.
(Lees meer...)
Ritsuka
10 jaar geleden
De meeste darmen hebben er geen moeite mee rauwe havermout te verteren. Ik hoor heel soms wel eens dat mensen het zwaar op de maag vinden liggen. Maar dit zijn uitzonderingen en dit gevoel verdwijnt meestal na een paar keer eten.
Dus het is ook geen enkel probleem om het bij yoghurt te eten.

Wel is snelkookhavermout (degene waar op de verpakking een kooktijd van 5 minuten staat) makkelijker te verteren wanneer je het rauw eet dan rauwe langkookhavermout. Ook is havermout makkelijker te verteren wanneer je het een nachtje laat weken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding