Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je een aubergine garen door hem te pekelen?

Wij kregen in de kantine een rauwe aubergine in de salade, na navraag bij de kok kwam dit antwoord:
'De aubergine was ingelegd, en gepekeld met olie en zout.
Sommige producten worden doormiddel van zout gaar.
De olie (vet) gebruik je hierna niet meer.
Wanneer je deze producten pekelt worden ze langzaam gegaard'

Nu is mijn vraag, heeft onze kantine kok nu gelijk???

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Volgens mij wordt het door pekelen zacht maar niet "gaar". Plus dat veel zout erg ongezond is.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Alles kun je met aubergines doen, op één ding na: je kunt hem niet rauw eten

Pekelen is een vorm van conserveren. Door je vis, vlees of andere producten in zout of een zoutbad (pekelbad) te leggen kun je het langer bewaren. In veel gevallen wordt het product ook malser en uiteraard anders van smaak. Het pekelen noemt men ook weleens “inleggen”. Dit kan alleen niet met aubergines , ze zullen niet zachter en beter verteerbaar worden. De kok had op dit punt geen gelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image