Havermoutvlokken. Kan je die eten zonder een aantal uren (nacht) te weken?
Alle informatie die ik kan vinden geeft aan dat men havermoutvlokken eerst bv. een nacht laat weken in melk of water. Meestal kookt men de vlokken ook nog een aantal minuten. Men zegt dat 'rauwe' havermoutvlokken minder goed verteren, minder goed voor de maag zijn.
Muesli bevat óók havermoutvlokken, er staat nergens dat die een nacht geweekt moeten worden. Zelf laat ik muesli een half uur weken omdat het dan de zachtere substantie beter te eten is.
-Kun je havermoutvlokken eten zonder een aantal uren te weken?
-Is er verschil tussen de havermoutvlokken uit een zak muesli en een pak havermoutvlokken?
Ik heb het niet over cruesli, die is met suiker of honing bewerkt.
Brinta is ook iets anders.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.