Wat veroorzaakt bedorven melk?
Ik drink nooit een glas of beker van het spul. Ik gebruik het alleen in de thee. Ik koop altijd een halve liter. Nu is het vreemde dat ik soms wel een week met een halve liter doe, maar dat het ook voorkomt dat de melk al na een dag of drie geschift is. Waar ligt dat nou aan? Ik verander nooit iets aan de temperatuur in de koelkast. Verspreiden ander zaken in de koelkast stofjes die een bedervende werking op melk hebben en zo ja, wat zijn die stofjes en waardoor worden ze verspreid?
http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/dranken/bedorven-melk-slecht-lichaam-weken.10726
Dat sommige melk langer goed blijft is omdat er dan 'van nature' heel weinig bacterien in zitten. De melk die de boeren leveren wordt in de fabriek getest op de minimumnorm, maar beter mag altijd natuurlijk.
Wist je dat je melk ook heel goed kan invriezen? Als je slechts zo nu en dan een beetje gebruikt kan dat best handig zijn.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.