Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Meestal is hij dan juist heel vers. Mijn schonvader had kippen en als wij daar bleven slapen en 's ochtend een vers eitje kregen was deze niet te pellen zonder dat het halve ei kapot ging.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Als een ei vers is dan zit er nog geen lucht tussen het ei en het eimembraam,waardoor het eiwit zich vast zet aan de schaal.
Naarmate het ei ouder wordt zet zich een klein laagje lucht tussen de schaal en het eiwit waardoor deze gemakkelijker te verwijderen is.
Bij verse eieren is dan de mogelijkheid gewoon het dopje er af te slaan en uit te lepelen.
Of de eieren gewoon een week te bewaren.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Na het koken is het beter een gekookt ei te laten *schrikken* dus in koud water gooien.Dan haal je gemakkelijk het schilletje eraf.
Een slecht geschild ei is niet bedorven.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing