Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Smaakvervanger voor zout ?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Probeer eens te koken met maggieplant.
Een paar blaadjes meekoken is een prima manier om zout te vervangen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Herbamare (Voornamelijk bij drogisterijen verkrijgbaar)
Aromat (Gewoon bij de supermarkt)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een hele goede vervanger is verse kruiden, geeft er een ander smaakje aan en je mist zo steeds minder het zout en op een gegeven moment niet meer of minimaal.
Verse kruiden zijn te koop bij de supermarkt of groenteboer of markt.

Ook een goede aanvuller/vervanger is knoflook, ook weer geeft een ander smaakje en eenmaal liefhebber hiervan, zal je deze smaak heel erg missen als het er niet in zit. Verkrijgbaar als poeder, maar vele malen lekkerder als je het als bol koopt en zelf de teentjes snijdt of perst.
Zowel poeder als bollen zijn te koop in de supermarkt of op de markt.

[Als laatste Aromat, is een mengsel van kruiden, weet niet zeker of er geen zout of een beetje in zit... - is te koop in de supermarkt]

Toegevoegd na 5 uur:
AROMAT is NIET GOED!

23,5 gram op iedere 100 gram, dat is meer dan 20%...
sterker >>>>> het is bijna 25% zout!! dat is dus bijna een kwart... veel te veel!
[Ook zit er E-621 in, dat is een goedgekeurde hulpstof, maar wordt algemeen als niet zo gezond beschouwd.]
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Maak gebruik van natuurlijke smaakmakers, zoals:

•tuinkruiden (vers, diepgevroren of gedroogd)
•ongemengde specerijen zoals peper, paprikapoeder, gember of kruidnagel
•een gefruit uitje
•knoflook
•citroen- of sinaasappelsap
•zet alleen een pepervaatje op tafel
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Klinkt heel onlogisch,kook eens een week zonder zout,aan tafel kun je evt aanvullen met natrium arm zout verkrijgbaar bij iedere supermarkt,na een week zul je helemaal gewend zijn aan het vrijwel zoutloze eten en zal dit niet flauw meer zijn gebruik lekker verse groenten met een uitgesproken smaak ,bloemkool zonderzout wordt al snel een flauwe hap
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing