Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik pelde een wit ei, onder de schil zaten groene vlekken. Wat is dat?

Het ei zag er verder volkomen normaal uit, het stonk niet en na doorsnijden ook niets bijzonders te zien

Toegevoegd na 1 dag:
Het gaat niet om een verkleurde dooier, ik heb de schil verwijderd en daaronder (op het wit van het ei) zaten groene vlekken. Ei is dus niet lang gekookt of zo!

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
13.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dan heb je het ei vermoedelijk behoorlijk lang gekookt. Hoe langere kooktijd, hoe groener het ei wordt.

Toegevoegd na 8 minuten:
Door het koken wordt de zwavel in het eiwit van de eiwitmoleculen gescheiden. Waar dat zwavel in aanraking komt met het eigeel vindt nog een chemische reactie plaats. Het gaat een verbinding aan met het ijzer in het eigeel. Hierdoor ontstaat ijzersulfide. Die relatief onschuldige stof is zichtbaar als een groen (of blauw) randje.

Je kunt het gewoon eten.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het eigeel is geel. de buitenzijde van het eiwit heeft groene vlekken. Dat eigeel groen of blauw wordt is een ander verhaal.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding