Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Volgens de gebruiksaanwijzing van mijn bbm komt dat door "te veel vocht in het mengsel".
Gebruik dus wat minder water. Of voeg een 1/2 theelepel zout (meer) toe. Of 1 eetlepel meer bloem.

Het kan ookdat het brood te lang in de broodvorm heeft gezeten na het bakken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bij een kant en klare broodmix zou teveel water zoals Jofkas zegt een oorzaak kunnen zijn, maar ook bij het zelf afwegen van de ingrediënten volgens recept. De ene soort meel/ bloem neemt meer vocht op dan de andere.
Een andere oorzaak kan zijn, dat je teveel gist hebt toegevoegd voor de hoeveelheid meel. Bij te snel rijzen klapt het brood tijdens het bakproces in en ontstaat een holte ipv een bolle bovenkant.
Uitproberen en resultaten noteren is de weg naar een mooi broodje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding