Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (4)

Omdat het sporen van het element Ferrum (Fe=ijzer) bevat.
(Lees meer...)
jc54
11 jaar geleden
Omdat het om hetzelfde materiaal gaat, uiteraard in zeer kleine hoeveelheden.

Hetzelfde geldt voor nikkel.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
4 gram.. dat wordt een kleine knikker, maar niet eens super klein.
http://www.irondisorders.org/how-much-iron-is-in-the-body
Omdat dat echt daadwerkelijk ijzer is. Hetzelfde spul als waar je een spijker van maakt.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2009/afleveringen/15-10-2009
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Cryofiel
11 jaar geleden
Correct. Wel in een andere ionisatietoestand.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zit er geen echt "ijzer" zoals wij het kennen uit het dagelijks leven in voedsel. Het zijn slechts ijzerionen, Fe2+ en Fe3+, die in voedsel zitten. Het zijn echter wel het soort atomen waar "normaal" ijzer uit bestaat. Dit is ook de reden dat er een tijd geleden zo'n controverse ontstond rond Kellogg's Special K ontbijtgranen. Daar bleek namelijk echt metallisch ijzer (dus niet de ijzerionen) in te zitten, waar het menselijk lichaam helemaal niets mee kan. Waarschijnlijk hadden ze dit gedaan zodat Kellogg's hun Special K kon marketen als hebbende "veel ijzer".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding