Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is een gekookt ei korter houdbaar dan een rauw ei?

Veel producten zijn na verhitting langer houdbaar. Denk hierbij aan verse melk na verhitting maken ze hier houdbare melk van.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Van nature zit er een beschermlaagje op de schaal van een ei dat verdwijnt door koken of zelfs door afspoelen met water. Als dat laagje verwijderd is krijgen bacteriën de kans het ei binnen te dringen waardoor de kans op bederf groter wordt.

Toegevoegd na 2 minuten:
Ook de verandering van de zuurgraad en het verkleven van het gestolde eiwit aan de vliezen spelen een rol om de toegankelijkheid van bacteriën in een ei te vergroten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+ van mij. Verduidelijkend en leerzaam antwoord.

Andere antwoorden (1)

een hard gekookt ei is langer houdbaar dan een rauw of zacht gekookt ei.
de dooier moet hard zijn.
rauwe eieren zijn het best houdbaar in de eierdoos, leg ze niet in de koelkast in het eiervak. bewaar ze in de doos waarin je ze koopt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding