Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ingrediënten

1 knolselder
1 ei
klontje boter
selde
peper en zout
1 kg aardappelen
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
-Gebruik een gekarteld mes (bv. een broodmes) om de selder te schillen. Snij de knol eerst middendoor en schil de helften zoals een ananas. Verwijder onregelmatige stukjes schil met een aardappelmesje.
-Snij de geschilde selder in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
-Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klont boter in. Stoof hierin de stukjes knolselder. Roer regelmatig en laat de groente gerust zo’n 10 minuten zacht bakken. De selder mag zelfs lichtjes kleuren.
-Voeg een scheutje water toe en laat dit uitkoken.
-Giet de aardappelen af en voeg ze bij de gebakken knolselder. Prak het mengsel tot stoemp. (Dus laat er stukjes in!)
-Voeg het eigeel toe en een klontje boter.
-Meng en breng de stoemp op smaak met selderzout.
Zie filmpje.

Toegevoegd na 1 minuut:
selde moet zijn:selderzout
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Knol­sel­de­rij­pu­ree
Allerhande 12 2002
Ingrediënten
- 1 grote knolselderij
- zout
- 1 appel
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 2 eetlepels boter
- peper
- mespunt kaneel

Knolselderij schoonmaken en in blokjes snijden. In weinig water met zout knolselderijblokjes in ca. 15 minuten gaar koken en afgieten.
Intussen appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden. In pan slagroom aan de kook brengen en appelblokjes toevoegen en zacht laten worden. Appelroom en boter door knolselderij mengen en geheel met staafmixer tot romige puree kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en kaneel.

Toegevoegd na 3 minuten:
Of voor een meer kruidige versie:
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/knolselderij/kruidige-knolselderijpuree

Via Google vind je nog veeeel meer knolselderijpuree gerechten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Oh, jij maakt er een heel gerecht van. Ik heb het gewoon bij een basis-puree gehouden. Klinkt wel lekker - behalve dan die zwaar verboden slagroom ;)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
slagroom light dan :)
Knolselderij schillen, in stukken snijden en in water koken (zoals aardappels).
Als ze goed gaar zijn (hangt een beetje af van de grootte van de stukken, maar je kunt het eenvoudig testen met een vork, 20-30 minuten) kun je het water afgieten, en met een beetje melk, boter, zout en peper tot een puree stampen (van het vuur af).

Eet smakelijk !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Knolselderpuree.



Ingrediënten:

•400 gr bloemige aardappelen (bintjes)

•800 gr knolselder

•1/2 citroen

•melk

•snuifje nootmuskaat

•peper en zout

•0,5 dl room

•water



Bereidingswijze:

1.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Schil de knolselder en smeer hem in met de halve citroen. Snij de knolselder in even grote stukken als de aardappelen.

2.
Doe de aardappelen samen met de knolselder in een kookpot. Zet onder met de helft water en de helft melk. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Laat 20 min opkoken zondr deksel.

3.
Giet af en laat nog even drogen op het vuur. Pureer en haal vervolgens door een passe-vite.

4.
Giet de room erbij en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed dooreen en serveer.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://koken.vtm.be/recept/knolselderpuree
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding