Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Dat is een laagje gelatine. Daardoor raakt het vlees beter gebonden. Als het er niet omheen zat, dan zou het gauw uit elkaar vallen.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Roompaté wordt gegoten in een soort bakvorm. Daaroverheen gaat een laagje aspic (een soort gelatine). Daardoor komt de paté niet meer in aanraking met zuurstof en verkleurt daardoor niet.

Het is ook gewoon voor de smaak. Bij handgemaakte paté gebruikt men ook vaak lapjes spek.

Toegevoegd na 4 minuten:
In de aspic doet men wel eens kruidentakjes, peperkorrels of andere versieringen.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
bamibal
12 jaar geleden
gewoon niet opeten het is vies en vet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding