Klopt het dat veel supermarktvlees al jaren oud is?
Het beestje is geslacht, vlees wordt ingevroren en naar distributiecentra gebracht. Daar ligt het soms jaren opgeslagen.
Klopt dit? Of is dit een fabeltje?
In een groot koel- en vrieshuis ligt vlees van honderden eigenaren, die allemaal proberen FIFO te leveren aan de klanten... maar de klant is koning, en soms blijft een bepaald soort vlees, van een bepaald formaat, land van oorsprong dikte of kleur erg lang liggen, omdat een klant afziet van een aankoop, of failliet gaat, of omdat een juridische procedure loopt... honderden redenen hiervoor!
Dan kan het vlees idd jááárenlang blijven liggen, totdat er een koper komt. Dan blijkt dat de THT van 2 jaar met wederom 2 jaar is overschreden. Er volgt een organoleptische keuring, en als blijkt dat het vlees nog steeds van goede kwaliteit is, wordt er een nieuwe sticker geplakt met een nieuwe THT, en klaar is Kees. Dat is niet verboden, als het maar voldoende gedocumenteerd en onderbouwd is.
Zo gaat dat in z'n werk, even in een notendop, en er is helemaal niets mis hiermee.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.