Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe worden chocolade pinda's gemaakt?

Hoe blijft bijvoorbeeld de chocolade aan de pinda plakken?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
3.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het maken van chocolade pinda's is een ingewikkeld procédé en thuis niet te repliceren, wat je wel kunt doen is pindarotsje maken of platen pinda's.

Pindarotsjes zie Bron en pinda platen kun je op dezelfde manier maken maar dan strijk je de chocolade/pinda mix over een met boter of wat olie ingevette bakplaat of gewoon op vetvrij keuken papier, laat het afkoelen en je kunt het breken en in een zakje doen voor bij de TV of onder je huiswerk.

Toegevoegd na 1 uur:
Hier nog enkele filmpjes van de productie van coated snoepjes en pinda's.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een min. Het mag best moeilijk zijn maar hè antwoord beantwoord de vraag niet.
Helemaal zoals uit de winkel krijg je ze zelf niet.
Maar het principe is:

Een reep chocola laten smelten, en dan het liefst speciale smeltchocola, kookchocola, die smelt beter en stolt mooier.
Dan met een vork (of iets anders met gaatjes, zodat het chocola ertussenuit kan druipen) de pinda's erdoorheen halen en laten drogen op een bakpapiertje.

Dan heb je chocoladepinda's maar de chocola zal wel eerder smelten in je handen, dan die van de fabriek.

Want daar doen ze er nog iets door en hebben ze de juiste machines.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding