Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is mijn rijstebrij te dun?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.1K
j5m
12 jaar geleden
gebruik altijd volle melk hiervoor.
dat is het lekkerst.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Heb je wel paprijst gebruikt? Dit heeft nl. een korte ronde korrel die helemaal kapotkookt en die bindt de brij dan.
Het kan ook zijn dat je teveel melk hebt gebruikt maar geen nood. Je kunt juist van dunne rijstevrij een heerlijke vanillerijst maken. Meng gewoon custard met wat melk tot een papje en roer dit erdoor. Hiermee kan je utstekend binden en het smaakt erg lekker.

Toegevoegd na 40 seconden:
Wel even op het vuur binden hè.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Duidelijk antwoord en wat ook fijn is een toevoeging bij het antwoord.

Andere antwoorden (2)

Te kort gekookt, of te weinig rijst?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Of je hebt er teveel vocht bij gedaan, óf je hebt de verkeerde soort rijst gebruikt.

Toegevoegd na 24 minuten:
Je kunt proberen 'm dikker te maken door het flink roerend verder te laten koken op een hoog vuur. Dan verdampt het vocht en zal de brij dikker worden.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding