Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op hoeveel graden houdt je warm in de oven?

Dus dat het dan niet meer doorkookt of doorbakt maar alleen warm blijft?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

tussen de 70 en 80 graden, dat is de temperatuur die bacteriën niet overleeft en je eten niet door gaart. Vlees kun je uren op 80 graden in de oven laten staan, zonder dat het taai of droog wordt.

Ik lees ook in de antwoorden een temperatuur van 50 graden en dat is echt te koud en ook niet lekker, tenzij je van lauw eten houdt.

Check de oventemperatuur wel met een oventhermometer. De thermostaat van de oven is nogal onbetrouwbaar.
paulus811
15 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

stand 1, 65 graden moet voldoende zijn!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
rond de 50 gr is genoeg.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Bij mij is dat stand 1 de warmhoudstand en dat is tussen de 80 en 100 graden..
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ik zet de oven op 90 graden, dan blijft het vlees warm en sappig.Dit kan rustig een uur of nog langer. Wel afdekken met deksel of alufolie.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
De temperatuur die aanbevolen wordt om eten warm te houden is 60 graden. Als het eten langer dan 20-30 minuten warm gehouden moet worden dan kun je het eten het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het teveel uitdroogt.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Meestal houd je gerechten alleen warm op een temperatuur tussen 75-100 graden Celsius. Voor delicate gerechten zoals soufflés kun je de oven beter nog lager zetten. Plaats het gerecht altijd afgedekt in de oven om uitdroging te voorkomen.
2 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing