Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

moet je altijd schudden voor gebruik? ( zie uitleg. )

op bijvoorbeeld een pak vla staat schudden voor gebruik. Maar moet je dan schudden en als je het weg zet en de volgende keer weer pakt niet meer schudden. of moet je weer schudden als je het weer gaat gebruiken? En zo niet waarom staat er dan schudden voor gebruik en niet schudden voor dat je het de eerste keer open maakt?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
9K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Schudden en in een keer gebruiken! :D
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bij vla, melk, karnemelk en dergelijke is het zo dat de vette en niet-vette bestanddelen uit elkaar drijven. Schudden zorgt ervoor dat alles weer netjes door elkaar komt zodat het lekker smaakt. Op een pak van dubbelvla staat trouwens dat je het NIET mag schudden zag ik laatst ;-))) Die barst dus van de emulgatoren (dat zijn stoffen die zorgen dat stoffen die elkaar normaalgesproken afstoten bij elkaar blijven zitten, zoals vette en niet-vette stoffen)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
als je dubbelvla gaat schudden heb je gemixte vla, net als vlaflip, kan nooit de bedoeling zijn.
En daar komt idd vaak eerst iets dunnere vla uit
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bij dubbelvla staat meestal op het pak:niet schudden!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Wat een leuke vraag! Maar het antwoord zit al in je vraag eigenlijk.

"Schudden vóór gebruik" betekent dus ook letterlijk dat je het moet doen voordat je het gaat gebruiken.

- Dus stel je koopt een pak vla maar bewaard het voor morgen, dan hoef je het niet te schudden.

De volgende dag wanneer je het wilt 'gebruiken' moet je hem dus eerst 'schudden'. Dan is de vla gemixt en komt de smaak het beste tot zijn recht. Doe je dat niet kan het zo zijn dat de ene hap anders smaakt dan de ander.

- Stel dat je schud de dag ervoor, en niet op het moment zelf. Dan is de inhoud alweer gezakt en heeft het schudden geen nut gehad. Daarom dus 'voor gebruik'
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Altijd schudden, er zitten n.l. zwaardere en lichtere bestanddeeltjes in de vloeistof en voor de optimale smaak, moet je doe goed mengen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
altijd schudden vlak voor je het gebruikt , zeker bij vla zie je al direct waarom. als je vla die enkele dagen openstaat weer wilt gebruiken krijg je waterige drab. als je even goed schud is de vla weer in perfecte dikte :).

je zou je dan wel af kunnen vragen of de vanille/choco vla nut heeft, want na het schudden is de vla gewoon helemaal bruin. heeft niets met de vraag te maken , maar wou t toch even kwijt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
zag al dat mijn idee over dubbelvla al beantwoord is in de reacties :)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding