waarom word mijn broccoli soppig?
Als ik broccoli kook en ik heb het afgegoten zuigt mn broccoli zich vol met water .ook als ik de rauwe broccoli in kokend water gooi, of in water warm laat koken.het word hoe dan ook een sappig groen bosje.het frustreerd me omdat ik graag gebakken broccoli maak met knoflook! wat doe ik verkeerd?
Toegevoegd na 57 minuten:
ik zag aan de reacties dat ik dus mijn broccoli te lang laat koken..is dat bedoeld als je de broccoli in kokend water doet? dus blancheren zeg maar?
Broccoli hoeft in principe niet langer dan 2-3 of maximaal 4 minuten in kokend water. Bij voorkeur snij je de roosjes los, dan gaart het ook gelijkmatiger.
Als je de broccoli nog wil grillen of in een pan met olie en knoflook bakken, dan zou ik direct na het koken heel even droog laten stomen, en dan in ijskoud water onderdompelen. Goed afdrogen, en dan pas grillen/bakken. Zout helemaal aan het einde (niet in het kookwater, anders verlies de broccoli te veel water), en bij voorkeur grof (zee)zout.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.