Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

De visjes worden schoongemaakt en gepekeld. Na rijping gaan de filets in de olie en worden netjes ingeblikt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Alles behalve rauw. Ingeblikte vacuum verpakte vis heeft het risiko van een botulinebesmetting. Daarom worden de blikken met vis urenlang bij temperaturen van 120 graden celsius verhit. Men wil voor 100 % uitsluiten dat een bacterie overleeft en daarom volgt men een protocol dat met de grootst mogelijke zekerheid alle clostridiumsporen doodt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De ansjovis wordt vers gevangen en net als haring, want daar is het familie van, ruim een maand in de pekel (zout) gelegd om zijn smaak te krijgen. Na een maand zouten moet hij nog vaak voor gebruik gespoeld worden en de graat moet nog worden verwijderd. De ansjovis wordt dan vaak ingelegd in blikjes en potjes. Hij is dan ingemaakt met olijfolie of in zout.

Niet alle ansjovis wordt ingeblikt of ingemaakt. Vaak wordt hij ook vers gevangen en kan dan prima gebakken, gefrituurd, gedroogd, gerookt, gegrild of gewoon gezouten verkocht/ toebereid worden. Dit gebeurt vooral in de gebieden waar deze visjes veel gevangen worden, vooral in het mediterrane gebied. Hier wordt hij meestal in potjes/blik verkocht omdat een ansjovisje een erg specifieke smaak heeft en veelal als smaakmaker in gerechten 'weggesmolten'wordt. De smaak mis je echt in sommige gerechten waarin hij thuis hoort als je hem eruit laat.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing