Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zout op een steengrill? Ik kan geen wetenschappelijke uitleg verzinnen waarom dit het aanbakken tegen zou gaan? (tenzij een dikke laag zout)

Er wordt gezegd dat je vooraf zout op een steengrill moet doen. Dit zou het aanbakken van het vlees tegengaan. Ik kan me niet inbeelden hoe dit dan zou wel zou werken. Zou het misschien kunnen dat dit gebruik op een misverstand berust?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
22.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Dat heeft te maken met het schoonmaken van de steen.
Strooi eerst zout op de steengrill voor u vlees gaat bakken. Wrijf het zout er dan met keukenpapier weer af. Zo is de steen gemakkelijker schoon te houden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het zout trekt vocht uit het vlees waardoor de kans op aanbranden vermindert. En ik kan me voorstellen dat het ook bedoeld is voor de smaak.
(Lees meer...)
paulus811
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding