Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe gebruik ik selderij?

Moet ik dat nog schoonmaken? Schillen ofzo?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
paulus811
12 jaar geleden
welk deel? De knol, de stengels of de blaadjes?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het ging me om de stengels...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Stengelselderij alleen even wassen. Als je die witte knollen bedoelt: DIe moet je even schillen, omdat je anders erg veel zand in je eten krijgt. Daarna in stukjes snijden van de grootte die je wilt.

Voor knolselderij puree zijn blokjes van 2cm klein genoeg.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Heerlijk (krachtige smaak) in soep of stoofschotel, rauw in salade (goei, frisse 'bite') of als tussendoortje (dipje van yoghurt&chilisaus). Let op: blaadjes niet koken, worden dan bitter!

Eet ze!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bij bleekselderij kun je de lange draden aan de buitenkant er nog aftrekken, dan is het wat minder taai.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een tip voor knolselderie , gaar gekookte knolselderie mengen met aardappelpuree , geeft een bijzondere smaak aan puree. Moet echter niet overheersen.
Smakelijk eten.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image