Mag ik prei in de winkel afsnijden, en alleen het goeie deel afwegen ?
4.5K
4.5K keer bekeken
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
wat denk je zelf?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Maar je mag al niet met een mes over straat, hoe ga je m dan afsnijden? :-D
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je mag echt wel met een mes op straat hoor.
Ivana
13 jaar geleden
Ga je ook in een hoekje van de winkel je aardappelen vast schillen, de spruitjes schoonmaken en de boontjes van de puntjes verlossen? Dat wordt een heel sociaal gebeuren daar. Een gezellige kletshoek, waar eenzame mensen elkaar zouden vinden. Bij AH hebben ze er al koffie bij. Nu nog een muziekje.....Draaf ik door? Ik heb soms van die hersenspinsels.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
wat ik zelf denk is, dat ik niet weet of een winkel daar moeilijk over doet.
En het blad kan je er ook makkelijk afscheuren.
En het blad kan je er ook makkelijk afscheuren.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik begrijp je helemaal, je gebruikt alleen het witte en licht groene en de rest is afval. Ik irriteer me er ook aan!!! Maar ja neem bv bloemkool daar gebruik je ook het blad niet van. Dus helaas nee, het mag niet.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wie heeft in hemelsnaam ooit bedacht dat het groen van de prei afval is ???? Okee, dat stukje kun je in tegenstelling tot de stelen niet rauw eten, maar je gaat het toch niet weggooien ? Even koken en jammie jammie.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ivana: lol!
Marleen: ik denk dat dit mensen zijn die ook alleen het hartje van de sla opeten, en de korstjes van de croissants afpulken en zo...
Marleen: ik denk dat dit mensen zijn die ook alleen het hartje van de sla opeten, en de korstjes van de croissants afpulken en zo...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Walgelijk gewoon, ECHT walgelijk.
http://www.etenisomopteeten.nl/
http://www.etenisomopteeten.nl/
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Sinaasappel ter plekke schillen, wegen, opeten, etiketje bij de kassa afrekenen? (Da's wat moeilijker met pakweg aardappels, maar ja...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
@Hippo: nee hoor, zo'n type ben ik niet.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Toerist: toch eerst even op die link van Marleen kijken, er is veel meer "goed" aan de prei dan je denkt vermoed ik.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Heb net wat blad gekookt en gegeten. Het zal best voedzaam zijn, maar lekker is het niet. Dus ik blijf het gewoon in de groene bak gooien. dan is het in ieder geval nog nuttig als compost.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kan dat zo snel al klaar zijn dan? Lijkt me sterk....Moet toch na het snijden in kleine reepjes (geen heel blad koken natuurlijk, doe je met andijvie of kool ook niet) zeker 30 minuten koken. Lekker sausje er bij - waar je ook nog wel even mee bezig bent, of uit een pakje wil ook prima - maken en dan ook nog opeten ; dat ga je toch niet redden in…....45 minuten.
‘Eetbaar en voedzaam’ voor één van onze favoriete groentes vind ik toch wel erg te weinig eer. Maar je moet dan ook wel een beetje kunnen koken natuurlijk ;-)
Is het je trouwens al eens opgevallen dat de voorgesneden prei in die plastic zakken, of de prei in de soep enzo, OOK gewoon groen bevat ?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Eens met Marleen (alweer).
Je koopt een hele prei. Je haalt de buitenste bladeren eraf (dat zijn dus pakweg 2 bladeren, 1 aan elke kant), die doe je weg. Idem met het allerbovenste, vaak wat verdroogde randje van het blad.
Je snijdt de stengel in en houdt 'm uitgevouwen als een waaier onder de kraan, zand eruit spoelen.
Stompje eraf snijden en wegdoen.
De rest snij je in de lengte door en dan overdwars in stukjes, reepjes, ringetjes, wat je maar wilt. Het buitenste groen is iets taaier dan het lichtere groen, dus snijd je dat iets fijner.
Vervolgens kun je het koken, wokken, bakken, wat je maar wilt. Maar dat heeft wel even tijd nodig - als ik grote aardappels 10 minuten kook zijn ze ook niet lekker...
Je koopt een hele prei. Je haalt de buitenste bladeren eraf (dat zijn dus pakweg 2 bladeren, 1 aan elke kant), die doe je weg. Idem met het allerbovenste, vaak wat verdroogde randje van het blad.
Je snijdt de stengel in en houdt 'm uitgevouwen als een waaier onder de kraan, zand eruit spoelen.
Stompje eraf snijden en wegdoen.
De rest snij je in de lengte door en dan overdwars in stukjes, reepjes, ringetjes, wat je maar wilt. Het buitenste groen is iets taaier dan het lichtere groen, dus snijd je dat iets fijner.
Vervolgens kun je het koken, wokken, bakken, wat je maar wilt. Maar dat heeft wel even tijd nodig - als ik grote aardappels 10 minuten kook zijn ze ook niet lekker...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Vergeleken bij al dit prei-prijs-probleem en -tumult kan het €crisisprobleem niet groot zijn.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Giro 555
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik heb het wat te kort gekookt dan (15 min), maar kan me niet voorstellen dat er na 30 minuten ineens smaak inkomt.
ja, in die plastic groentezakjes zit het ook, en die stukjes blijven ook wat smakeloos als je het wokt.
ja, in die plastic groentezakjes zit het ook, en die stukjes blijven ook wat smakeloos als je het wokt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
hajete: de prei-kriezus!
Toerist: als je het niet lekker vindt, moet je het niet kopen, dan is het hele probleem ook gelijk opgelost.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik vind prei wel lekker, alleen de bladeren niet. En prei zonder bladeren is nergens te koop.
Gelukkig kan ik wel wortels kopen zonder loof, want dat vind ik ook niet te pruimen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wortelen zonder loof zijn geen wortelen maar waspeen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
of winterwortels
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Neen dat noemen we in de omgeving van Leiden winterpeen.
Je weet wel voor in de schoen en daarna gesneden in de hutspot.
Je weet wel voor in de schoen en daarna gesneden in de hutspot.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een discussie om een prei....
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De uiteinden van de prei zijn al afgesneden.
M.u.v. het stukje waar de wortels aanzitten is "het goeie deel" goed eetbaar.
Waar praten we over?
M.u.v. het stukje waar de wortels aanzitten is "het goeie deel" goed eetbaar.
Waar praten we over?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Hallo, nee ik eet het loof van waspeen niet op. En het loof van prei ook niet. maakt me niet uit hoe gezond het wel niet is. het smaakt gewoon nergens naar.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Over smaak valt niet te twisten.
Jammer voor je konijn.
Jammer voor je konijn.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
http://www.youtube.com/watch?v=QifjuJNF7Io
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De meeste vit. zitten in het groene deel van de prij.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
een heus prei-probleem
bijzonder op goeievraag
bijzonder op goeievraag
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
"Ik vind prei wel lekker, alleen de bladeren niet. En prei zonder bladeren is nergens te koop."
*kuch*... Prei is een BLADgroente. Prei zonder blad is geen prei.
Nogmaals: als je het niet lekker vindt, waarom koop je het dan? Eleo: dat heet een preibleem...
Nogmaals: als je het niet lekker vindt, waarom koop je het dan? Eleo: dat heet een preibleem...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat een preiblemen!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
@hippo: nogmaals: ik ben dol op prei, alleen niet het bovenste deel. daarom blijf ik het kopen.
het onderste deel zal dan ook wel officieel blad heten, maar zo ziet het er niet uit.
het onderste deel zal dan ook wel officieel blad heten, maar zo ziet het er niet uit.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
@Steenuiltje : waspeen heeft al geen loof meer ; jij bedoelt bospeen. En daarvan is het loof inderdaad niet geschikt voor menselijke consumptie. Net als bijvoorbeeld sinaasappel- en bananenschillen of de uitlopers van aardappelen.
Daarentegen is er ook heel wat ' afval' dat je nog prima kunt eten, zoals de schil van aardappels (die hoeft er eigenlijk niet eens per se af, en tegenwoordig hoef je de aardappels zelfs nauwelijks nog te wassen).
Daarentegen is er ook heel wat ' afval' dat je nog prima kunt eten, zoals de schil van aardappels (die hoeft er eigenlijk niet eens per se af, en tegenwoordig hoef je de aardappels zelfs nauwelijks nog te wassen).
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik schil mijn aardappels al heel lang niet meer: scheelt een hoop werk, en vitamientjes, en vind het eigenlijk veel lekkerder :-)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
als je dit ooit probeert, zet het aub op youtube...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik irriteer me er ook aan hoor..ik gebruik alleen het witte en lichtgroene deel, en niet die bladeren. Boeiend wat anderen erover denken. Maar het is wel irritant dat je sowieso met grote bossen door de winkel loopt. Ook met bospeen bijvoorbeeld. Hele plantage in je winkelwagen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat dacht je van pistachenoten? Daar heb je meer schil mee dan noot.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mijn hemel wat een preibleem idd (@Eddijst....haha). Wat scheeld die ene gram aan blaadjes die je eraf snijdt? (Ik doe een gok....15 cent?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De resten geef ik altijd aan de konijnen of op de compost hoop.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.