Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is ansjovis zo zout?

Ik hou best van zoute dingen, maar daarnet kreeg ik zowat een acute niervergiftiging van de ansjovisfiletjes die ik in het gerecht verwerkt had.
Waarom maken ze die visjes niet wat minder zout?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
10K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

het zout is om te conserveren.
de bedoeling is dat ze voor gebruik ontzout worden.
dat kan in water,maar ook in melk.
daarna zijn ze best lekker.
smakelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
brrr,ik leef met je mee.
Echte ansjovisjes zijn helemaal niet zo zout, maar die uit blik zijn nou eenmaal gezouten om ze langer goed te houden. Een conserveermiddel dus.
Als je voor de volgende keer pure onbewerkte ansjovisjes wilt, koop ze dan eens op de markt of bij een grote/uitgebreide visboer, en neem dan niet die uit een blik!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verse hebben een heel ander smaakeffect,dus ontmoeten of verder geen zout in het gerecht doen

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding