Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Omdat rauwe ham, anders dan de naam doet vermoeden, in de meeste gevallen gerookt wordt:

De benaming rauwe ham dekt een grote variatie aan varkensvleesproducten. Ze omvat onder andere gerookte ham, Parmaham, Bayonne-ham, jambon d'Ardenne, Zwarte Woudham, Serranoham… Het belangrijkste kenmerk is dat deze hammen niet gekookt worden, maar eerst gezouten (gepekeld) en daarna gerookt of gedroogd worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Omdat ham van de bil van het varken wordt gemaakt. En dat is op zich best rood vlees. Zolang je het niet kookt, blijft het ook rood/rozig. Vandaar dat het op rookvlees lijkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding