Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaat er ook blauw eten zonder kleurstoffen? Dus natuurlijk voedsel.

Na het zien van het filmpje van wijlen George Carlin vraag ik mij dit toch wel af.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

blauwe bes
ps: rode kool heeft idd blauwe kleurstoffen, maar het is geen blauw eten want het heeft geen blauwe kleur!!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Nee ; blauw is sowieso een kleur die in de natuurlijk eigenlijk maar heel, heel weinig voorkomt. En zeker in planten is het vaak meer een soort donker lila of paars dan echt wat wij blauw zouden noemen.
Het dichts in de buurt komen nog blauwe bessen of bosbessen, maar dat is alleen het schilletje : van binnen zijn ze paars.

Blauw eten eet ook niet prettig. We hebben wel eens voor de grap met kleurstof blauwe cake of blauwe macaroni gemaakt, maar dat heeft het toch niet helemaal hoor. Terwijl je er met je ogen dicht niks van merkt, maar met je ogen open is het lekkere er af.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Blauw fruit, zoals bepaalde bessen en vruchten, er bestaan blauwe aardappelen, blauwe kaas, en rode kool wanneer je vergeet er een zuurtje aan toe te voegen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Rode kool (hoe gek het ook klinkt) bevat blauwe kleurstof. Het afwaswater wordt blauw en op papier zet rode kool ook blauw af.
Bessen e.d. zijn bij verwerking eerder paars of een andere kleur dan blauw.

Toegevoegd na 6 minuten:
Jaren geleden zag ik een item op tv over de kleurstof in snoep, smurfensnoepjes wel te verstaan. Die bleek kunstmatig te zijn. Je zou toch zeggen dat als het makkelijk is om blauwe kleurstof uit de natuur te onttrekken, dat ze dat (voor kinderen) wel hadden gedaan.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bosbessen, maar om daar nou je maaltijd mee te doen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er is maar één groente die werkelijk blauw kleurt en dat is rode kool. De Duitsers noemen het daarom ook wel 'Blaukraut". Door er een zuur aan toe te voegen zoals azijn of citroen wordt hij roder. Ook bosbessen zijn blauw van buiten (heten daar ook 'Blaubeeren'. Het sap is echter roodachtig.

Paars-rood is er wel. Er is zelfs paarse broccoli gekweekt.
Druiven, pruimen, bramen, aubergines, zwarte bessen, hebben van nature een kleurstof genaamd; 'anthocyaan'.
Deze stof gaat bij het eten van deze vruchten/groenten naar de hersenen in het gebied van je leervermogen en het geheugen.
Bij dieren is ontdekt dat zij langer leven door blauw-paarse vruchten en groenten te eten.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als je de konigin opeet, dan heb je blauw eten!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing