Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Geroosterd brood is meestal niet minder voedzaam dan gewoon brood, maar het kan wel iets verschillen. Tijdens het roosteren kan een klein deel van de voedingsstoffen afnemen, vooral als je het heel donker of verbrandt.

Geroosterd brood kan zelfs makkelijker verteerbaar zijn voor sommige mensen en de smaak veranderen, waardoor je meer geniet van je boterham.

Over het algemeen geldt: zolang je het niet te donker laat worden, blijft het een goede bron van koolhydraten en vezels, net als gewoon brood.

Wie heeft ervaring met geroosterd brood versus gewoon brood? Welke variant vinden jullie het lekkerst?
4 maanden geleden
Een ander veelgehoord fabeltje over geroosterd brood is dat het meer of minder calorieën bevat in vergelijking tot normaal brood. Dit klopt echter niet, de voedingswaarde van beide vormen van brood zijn namelijk exact hetzelfde. “Wel is het zo dat aan een snee geroosterd brood vocht is onttrokken. Hierdoor blijft er minder gewicht over, maar hetzelfde aantal calorieën. Relatief heeft u op 100 gram geroosterd brood meer calorieën dan op ongeroosterde brood. Maar uiteindelijk eet u natuurlijk gewoon een snee brood en is dit verschil in gewicht niet van toepassing”
De verschillen tussen geroosterd en ongeroosterd brood zijn dus niet heel groot en de ene soort is ook niet per se gezonder dan de andere. Wat dat betreft kunt u dus lekker variëren met de manier waarop u uw broodje eet.
fremar
4 maanden geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing