Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Fijnvolkorenbrood en grofvolkorenbrood zijn allebei gezonde opties, maar er zijn wel wat verschillen.

Grofvolkorenbrood heeft vaak meer voedingsvezels, omdat het minder bewerkt is. Hierdoor werkt het beter voor je spijsvertering en geeft het een langer verzadigd gevoel.

Fijnvolkorenbrood is meestal wat zachter en makkelijker te eten, maar kan ook meer bewerkt zijn. Het bevat nog steeds belangrijke voedingsstoffen, maar meestal iets minder vezels dan de grove variant.

Dus het hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur en hoe je lichaam reageert. Wie eet liever wat? Hebben jullie voorkeur voor fijn of grof volkorenbrood?
2 maanden geleden
Beide broden zijn gemaakt van de hele graankorrel dus 100% volkoren. Dat betekent dat ze beiden alle voedingsstoffen van die hele korrel bevatten. Geen verschil dus. Het enige wat een klein voordeel zou kunnen zijn van grof volkoren is dat er nog hele korrels in het brood zitten. Dit dwingt je om beter te kauwen en rustiger te eten. Dit is goed voor de vertering en het is goed om bewust te eten.
Wat is beter, grof of fijn volkoren brood?
Maar je kunt de korrel ook grof malen, breken of zelfs heel laten. Dan heb je grof volkoren brood. Voor de gezondheid maakt dat niet uit. Fijn en grof volkoren zijn even gezond en bevatten meer vitamines (B1, B6), mineralen (ijzer, jodium) en voedingsvezels dan wit brood en bruin brood.
fremar
2 maanden geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing