Waarom verschillende plastics om voedingsmiddelen?
Als je kijkt naar crackers, rijst, beschuit etc. Dan valt mij op dat het in een harde flinterdunnen soort plastic is verpakt. Het nare ervan is dat bij het openen vaak de hele verpakking openscheurd.
Haal je een brood in de supermarkt, dan zit daar een plastic zak om het brood heen die veel zachter is en minder snel doorscheurt. En bij bijvoorbeeld een zak snoep daar zie je een wisselend beeld. Mijn vraag in het kort: Waarom kiest men bij bepaalde producten een plasticsoort die je snel kapot trekt
-degelijkheid
-vormbaarheid
-kosten
Veel mensen zullen een verpakking niet gebruiken, maar het omgooien in een bus of blik of andere container. De mensen die dat niet doen zullen niet zo snel een ander product kopen omdat ze de verpakking als beter ervaren. "Waarom kiest men bij bepaalde producten een plasticsoort die je snel kapot trekt"
Dat is dus een vraag vanuit een specifieke consument bekeken, zo zien fabrikanten die vraag niet (snel).
A. Voldoende wafels eten dat ik ruimte heb om de verpakking dicht te draaien.
B. Plastic zakje om de hele verpakking.
3. De rest met verpakking en al in een beschuitbus stoppen.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.