Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je bevroren boterhammen op de radiatoren van je woonkamer ontdooien?

Kan dit kwaad of is dit af te raden?

een maand geleden
Ritsuka
een maand geleden
Ze ontdooien op het aanrecht ook wel
tinus1969
een maand geleden
Grotere kans op uitdrogen, denk ik
jc54
een maand geleden
Als je ze gelijk gaat gebruiken is dat geen probleem. Zelf stop ik ze wel eens in de magnetron.
LeonardN
een maand geleden
@jc54
"Zelf stop ik ze wel eens in de magnetron." Dat is nou echt af te raden als je niet een kleffe boterham wil.
TurfGraver
een maand geleden
@LeonardN, met ontdooistand op de magnetron geen last.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

als je ze gewoon op een bordje legt om te ontdooien en niet zo op de radiator is het geen probleem en waarschijnlijk beter dan in een magnetron
(Lees meer...)
een maand geleden
Thecis
een maand geleden
Waarom beter dan in de magnetron?
LeonardN
een maand geleden
Ik vind ook alle methodes om een boterham op te warmen beter dan een boterham opwarmen in de magnetron. Als je een magnetron gebruikt wordt een boterham klef en dan hoef ik em niet meer. https://www.vandergrijn.nl/bewaartips
Ons advies is om je brood niet te ontdooien in de broodrooster, tenzij je bewust een geroosterde boterham wil. Het apparaat droogt brood uit! >>Ook brood ontdooien in de magnetron raden wij beslist niet aan! De magnetron warmt op vanuit de kern van het product, dit gaat enorm snel, met een natte, kleffe boterham als gevolg. Heb je toch binnen heel korte tijd een ontdooide boterham nodig, kies er dan voor het vermogen van de magnetron zo laag mogelijk te zetten, en verwarm zo kort mogelijk.<<
Thecis
een maand geleden
@LeonardN
Dus een kwestie van de juiste instelkingen gebruiken en niet op de standaard 30s drukken.
Ik gebruik de magnetron regelmatig. 8 a 12 seconden en dan is het vaak goed zonder kleffe boterham. Daarbij is een boterham eigenlijk te dun om echt goed te kunnen spreken dat "het vanuit de kern op warmt". Daarbij was dat een probleem bij magnetrons zonder draaiplateau (tegenwoordig heb je ook magnetrons met een "roterende bron".
Je kan ze wel op een radiator ontdooien, maar ik zou ze daarna niet eten. Wordt een droge hap. Gewoon op een bordje en beetje meer geduld hebben.
(Lees meer...)
een maand geleden
Ja dat kan inderdaad, maar.

Beter is het inderdaad om uit de vriesverpakking te halen, om een bord te legen, dit vervolgens af te dekken met een schone theedoek. Plaats eht bord op het aanrecht.

Nooit in de koelkast laten ontdooien, want daardoor kan het brood droog worden.
(Lees meer...)
3 weken geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image