Is volkoren basmatirijst 25 minuten koken net zo gezond als basmati volkoren met 45 min kooktijd?
Beste mensen,
Ik heb basmatirijst volkoren van Tilda gekocht met 25 minuten kooktijd. Staat ook op het pak. Dan krijg ik een fijne droge korrel wat ik lekker vind.
Echter ik heb ook een keer basmatirijst volkoren van een ander merk gekocht en die had 45 minuten kooktijd, maar die vond ik veel plakkeriger (meer naar zilvervliesrijst wat ik niet lekker vind in b.v. nassi.
Mijn vraag is of die van 25 minuten bewerkt is en daardoor minder gezond, maar wel weer gezonder dan de witte variant of is die van 45 minuten kooktijd helemaal onbewerkt en daarom gezonder (maar voor mij wat minder lekker, want geen droge losse korrel)
https://www.reishunger.com/nl/kennis/article/552/hoe-lang-moet-je-rijst-koken
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.