Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het smeltpunt van oploskoffie?

Toen ik een pot oploskoffie in een warme auto had laten liggen, leek het of alle brokjes oploskoffie aan elkaar en aan de pot waren vastgesmolten.

Amadea
een jaar geleden
Volgens mij betreft dit geen smelten maar vastkoeken.
Utrecht
een jaar geleden
Inderdaad niet gesmolten. Door condens vochtig geworden, gedeeltelijk opgelost en na uitdroging aan elkaar geplakt.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Het normale -aanbevolen- smeltpunt van oploskoffie is 80 graden. Als je water van 80 graden opgiet krijg je het ideale aroma.
Als bij het waterkoken belletjes verschijnen, is dat het teken dat de 80 graden is bereikt.
Giet je heter water op, bijvoorbeeld 100 graden -zoals bij thee-, dan verschroeit de koffie en gaat aroma verloren.
Bron: Nescafé.
https://www.nescafe.com/be/nl-be/cup-of-respect/enjoy-respectfully/temperatures
(Lees meer...)
een jaar geleden
LeonardN
een jaar geleden
min
Oploskoffie smelt helemaal niet bij 80 graden.
Water opgieten heeft niets met smelten te maken.
Smelten is de fase-overgang van vast naar vloeibaar.
Iets oplossen in een vloeistof staat daar los van.
LeonardN
een jaar geleden
https://nl.differbetween.com/article/difference_between_melting_and_dissolving#what_does_dissolving_mean
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image