Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat een brood van 2 kg vroeger een hele week goed bleef ?

Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Vroeger werd meer vet, zout en zuurdesem toegevoegd. Daardoor bleef het langer vers.
Brood blijft tegenwoordig ook minstens een week goed door broodverbetermiddelen. Deze kunnen bestaan uit een combinatie van ingrediënten zoals melkproducten, vetten, suikers, emulgatoren, enzymen, gluten, eibestanddelen, sojameel en/of meelverbetermiddelen.
SimonV
een jaar geleden
Vroeger bleef brood makkelijker twee weken goed omdat het op een andere manier werd geproduceerd en bewaard dan tegenwoordig. Traditioneel brood werd gemaakt zonder conserveringsmiddelen en met een lange rijstijd, wat hielp om de houdbaarheid te verlengen. Het brood werd ook op een andere manier bewaard dan nu, bijvoorbeeld in een broodtrommel of een koele, donkere plek. Tegenwoordig moet het allemaal sneller, met nog snellere methoden en conserveringsmiddelen.
een jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing