Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke steenvruchten bevatten minder blauwzuurglycoside amygdaline dan amandelen?

Amandelen schijnen het giftige blauwzuurglycoside amygdaline te bevatten. Nu las ik dat deze stof ook in andere steenvruchten voorkomt. Welke steenvruchten bevatten minder blauwzuurglycoside amygdaline dan amandelen?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Er zijn twee soorten amandelen: zoete en bittere. Bittere amandelen bevatten circa 2-3% van het giftige blauwzuurglycoside amygdaline. Zoete amandelen bevatten daarentegen vrijwel geen amygdaline
De amandelen die in de winkel of op de markt te koop zijn, zijn vaak zoete amandelen en vormen geen probleem
(Lees meer...)
Toegevoegd op 13 april 2023 04:42: tekst
fremar
een jaar geleden
Afgezien van abrikozen, bevatten alle andere steenvruchten minder blauwzuurglycoside amygdaline. De hoeveelheid varieert echter sterk, zowel tussen verschillende soorten steenfruit als zelfs binnen dezelfde fruitsoort (bijv. kersen van de ene boom versus kersen van een andere boom of geografische locatie).
(Lees meer...)
SimonV
een jaar geleden
Paddestoelen, pruimen, abrikozen, kersen, peren, appels, perziken, nectarines, kiwi's en citroenen bevatten minder blauwzuurglycoside amygdaline dan amandelen.
(Lees meer...)
een jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image