Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maken mayonaise fabrikanten mayonaise lang houdbaar?

Ik heb altijd al willen weten hoe mayonaise fabrikanten mayonaise lang houdbaar maken. Pasteuriseren ze de eieren van te voren of koken ze het geheel zodra het 'klaar' is? Ik heb geen idee, maar ben wel heel benieuwd.

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
Utrecht
2 jaar geleden
De meeste fabrikanten gebruiken geen verse eieren maar gepasteuriseerd eigeel (als er al ei in het recept zit).
Verder is mayonnaise zuur: er zit azijn in de waterfase (de overige 80% is olie) en de lage pH (=zuurgraad) voorkomt dat bacteriën kunnen groeien. Na openen dan wel gekoeld bewaren om ander bederf te voorkomen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Er wordt een conserveermiddel aan toegevoegd. Meestal is dat kaliumsorbaat, oftewel E202. Dat zuur wordt chemisch gemaakt van lijsterbessen.
(Lees meer...)
Amadea
2 jaar geleden
crispy
2 jaar geleden
en kan je dan rauwe eieren daarin hebben? Of is er toch nog een pasteurisatie moment nodig?
Amadea
2 jaar geleden
Het eigeel dat voor mayonaise wordt gebruikt is eerst gepasteuriseerd, waardoor bacteriën onschadelijk zijn gemaakt.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image