Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn er ook potjes met Olijven Met Pit in de supermarkt?

Ik kan me niet voorstellen dat iemand nou per se een potje Olijven Met Pit wil in plaats van Zonder Pit. Aangezien de prijs vrijwel hetzelfde is, en de Olijven gekookt en gezouten zijn in de fabriek, kan met de pit zelf naderhand ook niet veel worden aangevangen lijkt me. Waarom is dit artikel in de winkel ? Hoeveel mensen gaan zelf thuis al die Olijven staan te ontpitten, terwijl voor een vergelijkbaar bedrag je ook Olijven krijgt zonder pit ??

2.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Over het algemeen bevatten olijven waar de pit nog in zit, veel meer smaak.
Ontpitte olijven liggen op zout water dat de binnenkant van de olijf kan binnendringen. Hierdoor kan deze papperig worden en wordt de opname van zout vergroot. Die zoute smaak kan subtielere smaken maskeren.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 15 september 2021 10:55: bron
SimonV
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding