Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Dat zijn de vetten met verzadigde vetzuren, dus dat is vooral rundsvet, melkvet (kaas), varkensvet. Dit zijn dus ook de harde vetten.
Naarmate vetten meer vloeibaar zijn tot zelfs dunne olie zijn de vetzuren meer onverzadigd tot zelfs meervoudig onverzadigd.
De harde verzadigde vetten worden ook veel toegepast in de bereiding van levensmiddelen zoals koekjes e.d.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Er komt steeds meer informatie die er op wijst dat vet (in welke vorm dan ook) helemaal niet de kans op een hartaanval verhoogt.
Vet is bv ook niet cholesterol verhogend. Verrassend genoeg stimuleert suiker de aanmaak van cholesterol door de lever.
4 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing