Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Dat zijn de vetten met verzadigde vetzuren, dus dat is vooral rundsvet, melkvet (kaas), varkensvet. Dit zijn dus ook de harde vetten.
Naarmate vetten meer vloeibaar zijn tot zelfs dunne olie zijn de vetzuren meer onverzadigd tot zelfs meervoudig onverzadigd.
De harde verzadigde vetten worden ook veel toegepast in de bereiding van levensmiddelen zoals koekjes e.d.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Er komt steeds meer informatie die er op wijst dat vet (in welke vorm dan ook) helemaal niet de kans op een hartaanval verhoogt.
Vet is bv ook niet cholesterol verhogend. Verrassend genoeg stimuleert suiker de aanmaak van cholesterol door de lever.
(Lees meer...)
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding