Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

is deze parmezaanse kaas bedorven?

die witte puntjes ken ik wel, maar van die draden vraag ik me af of dat wel oke is.. dus als een kaaskenner dit leest, is de kaas nog goed of niet?

Picture for question
20.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De witte puntjes zijn rijpingskristallen, deze puntjes ontstaan in de kaas als hij ouder wordt.
Ze heten ook zilte knappertjes of zoutkristallen.
De witte draden aan de korst is inderdaad schimmel. Maar omdat het een harde kaas is, kun je de schimmel gewoon wegwrijven of nog beter, dat stuk afsnijden. De rest van de kaas kun je met een gerust hard eten. Kan echt geen kwaad.
https://www.kookfans.nl/nieuws/kaas-eten-schimmel/
Staat specifiek jouw kaas bij!
(Lees meer...)
Toegevoegd op 12 april 2019 14:24: tekst
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding