Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom heeft ontdooid brood soms een zompig hoekje?


Ik haal 's avonds een half of een heel brood (bijv. Pain de Bologne van AH) uit de vriezer en laat dat in de plastic zak op het aanrecht ontdooien.

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Ook in bevroren toestand droogt het brood een beetje uit, waarbij dat vocht zich als rijp of ijs afzet tegen de binnenkant van het plasticzakje. Als je dat dan laat ontdooien krijg je als het ware een plasje water onderin de zak, wat weer wordt opgezogen door het brood. Daar krijg je dus een zompig gedeelte.
Tip: als je een bevroren brood laat ontdooien, schud dan eerst alle losse ijs uit het zakje.
6 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing