Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb te veel kerrriepoeder gebruikt. Hoe kan ik dit neutraliseren?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Het hangt er uiteraard vanaf om wat voor soort gerecht het gaat welke van de volgende mogelijkheden je kunt toepassen:
- voeg er melk of zure room aan toe.
- doe er zoetigheid bij, bijvoorbeeld suiker, honing, sojasaus of tomaat en versterk vervolgens de smaak daarvan door er iets dat zuur is aan toe te voegen zoals azijn of citroensap.
- roer er wat pindakaas doorheen.
Amadea
6 jaar geleden
Aangezien de vraag een beetje open is:
Bij het te pittig maken van gerechten heb je een aantal mogelijkheden:

- er "meer" van maken, in dit geval een extra blikje maïs (voorbeeld in bron)
- iets toevoegen dat het teveel aan smaak kan opnemen, bv in soep of stoofpot stukjes rauwe aardappel
- schepje suiker helpt ook!

De volgende keer kan je i.p.v. kerriepoeder gefruite ui en sambal gebruiken, is ook pittig.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Het ligt er net aan waarvoor je de kerrie gebruikt hebt. In een kerriesaus of - soep die te pittig is geworden, helpt het vaak om er wat suiker bij te doen.

In een stoofschotel of wokgerecht, kan de toevoegong van limoen- of citroensap al helpen en heb je er een Indiase schotel van gemaakt, kan vaak een schep yoghurt wonderen doen aan de smaak.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing