Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de emulgator in chocolade mousse?

Ik heb een project en dit is de vraag, kan het nergens vinden. Zou ook graag willen weten welke 2 ingrediënten dus niet kunnen mengen. Bedankt!

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Bij verschillende chocolademousse (b.v ah, almhof) wordt sojalecithine als emulgator gebruikt.
Dat is E471
(Lees meer...)
Toegevoegd op 13 mei 2018 13:38: tekst
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
En hoe werkt het dan bij zelf gemaakte chocolademousse? (Ingrediënten: chocolade, eieren, basterdsuiker en slagroom)
Utrecht
6 jaar geleden
E471 is geen lecithine (maar Mono- en diglyceriden). Lecithine is E322. Doorgaans zijn eiwitten goede emulgatoren. Dus in eigen gemaakte mousse komen deze uit de eieren (m.n. dooier; hierin zit ook lecithine) en het eiwit uit de slagroom.
Eieren zijn de emulgators in chocolademousse, en dragen ook bij tot de textuur.
Maar deze emulgator is volgens mij vooral nodig als je water toevoegt. Water en chocolade mengen normaliter niet.
(Lees meer...)
SimonV
6 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image