Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

In wat voor soort azijn worden augurken ingemaakt in Nederland?

In een appelrijk land verwacht ik dat ze in appelazijn worden ingemaakt...

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Azijn is een 5% oplossing van de (chemische) stof azijnzuur met als chemische formule CH3COOH.
Azijnzuur wordt gemaakt door azijnzuur bacteriën.
Aan azijn kun je (In minimale hoeveelheden) kleurstoffen en smaakstoffen toevoegen, maar het blijft gewoon azijn.
Appelazijn is gewoon azijn met misschien een paar druppels appelsap.
De term appelazijn is vooral een verkooptruc zonder enig gezondheidseffect.
Azijnzuur heeft ook een E-nummer, E260.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Azijn

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Amadea
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Ook inmaakazijn wordt ergens van gemaakt, waarvan dan ?
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
@Willem: "Ook inmaakazijn wordt ergens van gemaakt, waarvan dan ?" Recept inmaakazijn:
1 liter azijn (natuurazijn, wijnazijn)
1 liter water
125 gram suiker (proef altijd je inmaakazijn en voeg meer suiker toe als je hem nog te sterk vindt smaken)
kruiden: zout, peperkorrels, korianderzaad, mosterdzaad, gember, laurierblad, piment, kruidnagel, chilipeper, kardemom en foelie.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image