Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan vis na ontdooiing nog gevacumeerd bewaard worden?

Wij hebben meerdere hele grieten in de vriezer liggen die nog gevacumeerd moeten worden. Kunnen die na ontdooiing rauw in porties gevacumeerd bewaard worden en voor hoe lang? Of is het beter ze meteen, bijv. Sous-vide, te bereiden en hoe lang kunnen ze dan nog bewaard worden?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Ontdooide vis opnieuw invriezen is nooit een goed idee, vanwege de bacteriën die door het ontdooien geactiveerd werden en weer begonnen zijn met vermeerderen.

Je kunt het best de bevroren vis vacumeren om de houdbaarheid te verlengen. Prik in de diepvriesverpakking enkele gaten en doe de vis met verpakking en al in de vacuumzak.
Door de gaten in de oorspronkelijke verpakking zal de lucht afgepompt worden en zal de vis hierdoor langer goed blijven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
vis/vlees uit vriezer kun je na bereiden op fornuis/ in oven weer invriezen
(Lees meer...)
6 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image