Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Hangt een beetje af hoe de olie bewaard werd: in licht, bij kamertemperatuur is toch potentieel problematisch. U kan vrij eenvoudig zelf beoordelen of de olie nog voor consumptie vatbaar is: open de fles en proef en riek vooral eens aan de olie en vergelijk met een verse olie. Normaal zal de olie geur en smaakloos moeten zijn, tenzij u extra vierge olijfolie neemt. Zit er letterlijk een reukje aan, dan zou ik de olie toch niet meer consumeren. Niet enkel smaakt en riekt de olie eerder onsmakelijk, maar over 'les gouts en les couleurs, on ne discutte pas' natuurlijk, maar geoxideerde olie is toch bijzonder ongezond. Er worden toch een aantal verbindingen gevormd die in verband worden gebracht met het ontstaan van kanker en andere ernstige ziekten. Beter afvoeren met de gebruikte frituurolie dus, zou ik zeggen in dat geval. Hiervan maakt men wellicht dan wel biodiesel of gebruikt men dusdanig om stationaire motoren (in electriciteitscentrale vb.) te laten draaien.
(Lees meer...)
fremar
6 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image