Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom mag je uien niet vacumeren?

Ik wil graag boemboes maken en deze vacuumverpakt invriezen. Maar ik lees overal dat je geen uien en knoflook moet vacumeren en dat zit toch vaak in een boemboe. Waarom is dat? Of kan ik een boemboe wel vacumeren?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Ui heeft een gemiddelde zuurtegraad en laat die nu erg gevaarlijk zijn voor het ontstaan van de bacterie soorten Clostridium botulinum:
Clostridium botulinum is een gram-positieve anaerobe, sporenvormende, staafvormige bacterie. De bacterie veroorzaakt botulisme.
fremar
7 jaar geleden
Zolang je het invriest maakt het niet uit of je een ui vacumeert of niet. Dus je mag rustig uien vacumeren als je het daarna maar invriest, zo op de plank bewaard wordt het inderdaad een infestatie van bacteriën. Dus maak lekker je boemboe en vries het gevacumeerd in.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing